Dr. Ahmet İhsan KIRIMLI'nın cenazesine gelen, M.Abdül Cemil Kırımoğlu, Vali Arslan`ı ziyaret etti.

 Dr. Ahmet İhsan KIRIMLI

Kırım Tatar Milli Harekat Meclis Başkanı Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil KIRIMOĞLU Vali Yılmaz ARSLAN'ı Ziyaret Etti




Kırım Tatar Milli Harekatı Meclis Başkanı, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil KIRIMOĞLU, önceki gün Ankara'da vefat eden Turizm ve Tanıtma Eski Bakanı, Balıkesir Eski Milletvekili, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Dr. Ahmet İhsan KIRIMLI'nın cenaze törenine katılmak üzere geldiği Balıkesir'de önce Vali Yılmaz ARSLAN'ı makamında ziyaret etti.
Kırım Tatar Milli Harekatı Meclis Başkanı Ukrayna Milletvekili Sayın KIRIMLIOĞLU'nun Vali Yılmaz ARSLAN'a yaptığı ziyarette; Balıkesir Kırım Türkleri kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın KIRIMLI, Kırım Meclis dayanışma Grup Üyesi İsmet YÜKSEL, Turizm ve Tanıtma Eski Bakanı Dr. Ahmet İhsan KIRIMLI'nın oğlu Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarih Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Hakan KIRIMLI, Balıkesir Kırım Türkleri kültür ve Yardımlaşma Derneği Üyesi İbrahim ERMİŞLER, dernek yöneticileri Aydın ATAY ve Figen SEYMEN katıldılar. 

Vali Yılmaz ARSLAN, Ukrayna Milletvekili Sayın KIRIMLIOĞLU ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Turizm ve Tanıtma Eski Bakanı Dr.Ahmet İhsan KIRIMLI'nın oğlu Doç.Dr. Hakan KIRIMLI Valilik ziyaretinde; Bu bizim için acı gün ama hem babamın doğup büyüdüğü hem de milletvekilliği yaptığı bu şehrin bu vefasını görmek, milletvekilliğinin üstünden 35 sene geçti. 35 senedir resmi bir sıfatı olmamasına rağmen bu vefayı Devlet Makamlarından hem de insanlardan görmek parayla satın alınacak bir şey değil.
Bu da babamın bana bıraktığı en büyük mirastır. 
Bundan şeref duyuyorum.
Sayın Mustafa Bey de çok büyük bir jest gösterdi, bu günümüzde yanımızda olduğundan dolayı da en az o kadar büyük şeref duyuyorum.
Rahmetli babamın giderken de bir hizmet yaparak gitmesini sağlarız diye düşünüyoruz. 
Balıkesir ile Bahçesaray'ın kardeş şehir olması gündeme geldi.
Bahçesaray Kırım Hanının Baş Şehri, tarihteki en mühim Türk şehirlerinin başında gelen şehirlerden.
Küçük İstanbul gibi.
Kırım Hanlarının 350 sene yaşadığı şehir.
Türkiye tarihi için de önemli bir şehir.
Ama Balıkesir için de çok önemli çünkü; Balıkesir Kırım tatarlarının çok yerleştiği bir vilayet. Benim babamda ben de buradaki insanlar da o muhacirlerin çocuklarıyız.
Şehir içine yerleşen muhacirler de Kırımlar Mahallesinde.
Hepsi de Bahçesaray'lıdır.
İnşallah böyle bir hadise olur ve daha da pekişir diyoruz.
Bu hepimizin hayali.” açıklamasında bulundu. 

Kurum Tatar Milli Harekatı Meclis Başkanı, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil KIRIMOĞLU kabul ve sıcak ilgi dolayısıyla Valimiz Yılmaz ARSLAN'a teşekkür etti.
Valilik ziyareti esnasında merhum Ahmet İhsan KIRIMOĞLU hakkında yaptığı değerlendirmede; Ahmet İhsan KIRIMLI çok cesur insandı.
Bizlerin mücadele zamanında Kızılay Genel Başkan Yardımcısıydı. Kırım için çok hizmeti oldu. Aslında burada Kırım-Tatar Milli Hareketinde Türkiye'nin bize destek olmasında çok büyük rolü oldu. Kırım'a da çok gelmişti.
Balıkesir ile Bahçesaray arasında kardeş şehir olması çok önemli bir durum.
Kırım ve Türkiye arasında sıkı bağlantılar olması için bir vesile olacaktır.” görüşlerini dile getirdi. 

Ziyaretin anısına Valimiz, Sayın KIRIMOĞLU'na Yağcıbedir Halısı ve kolonya hediye etti. 

DR. AHMET İHSAN KIRIMLI BALIKESİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ.
Turizm ve Tanıtma Eski Bakanı, Balıkesir Eski Milletvekili Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği  Genel Başkanı Dr. Ahmet İhsan KIRIMLI bugün Balıkesir Paşa Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığında toprağa verildi. 

Merhum Dr.Ahmet İhsan KIRIMLI için düzenlenen cenaze törenine; Balıkesir Valisi Yılmaz ARSLAN, Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran BULUT, Kırım Tatar Milli Harekatı Meclis Başkanı Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil KIRIMOĞLU, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, oda ve derneklerin yöneticileri, işadamları Ankara'dan ve değişik yerlerden gelen Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneklerinden çok sayıda yönetici ve üyeler, merhumun dost ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. 







Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı